divendres, 25 de juny del 2010

Domas amb l’escut del poble brodat

IMATGE DEL NOSTRE POBLE


Tots els pobles tenen una imatge i una personalitat prou definides les quals venen donades per un seguit de fets i  actuacions, que al llarg del temps, van perfilant aquests trets característics de cada població.

Algunes de les actuacions tenen una gran influencia sobre la vida de les persones i relativament poca sobre al imatge del poble.  A la Torre de Fontaubella tenim com a exemples la portada de l’aigua de les fonts o l’arribada de la llum a principis dels anys 50 del segle passat. Aquests fets van proporcionar un augment considerable en la qualitat de vida de les persones, però van tenir en realitat poca incidència en al imatge del poble.

Posteriorment altres actuacions com les obres del “Municipi Rural” dels anys 1954-55 van comportar un canvi substancial en aquesta imatge al mateix temps que contribuïa a millorar, una mica més, la qualitat de vida del veïns. Aquesta va ser una obra  molt important, però evidentment el procés no s’acaba aquí. Les obres continuen i encara que, pot ser d’una manera imperceptible, la imatge va canviant de manera continuada.

La construcció de la piscina i la pista poliesportiva, la renovació de la pavimentació dels carrers, l’obertura i continuada adequació de l’Àrea de lleure,  son, entre molts altres,  exemples dels canvis que  van modulant lenta però indefectiblement la imatge del poble. Imatge que, per altra banda, tots intentem, cada un des de el seu lloc, que cada cop sigui millor.

Ara ens trobem davant d’una nova possibilitat d’accentuar la personalitat i augmentar encara més la percepció de poble cuidat que molta gent te de la Torre.

La confecció de Domassos amb l’escut del poble brodat,  per penjar en finestres i balcons els dies de Festa Major i altres  dates assenyalades, ens permetrà accentuar encara més aquesta imatge i contribuirà a embellir, com podeu comprovar en la fotografia, de manera notable el nostre municipi.

Tots els veïns que en vulgueu disposar d’algun exemplar poseu-vos en contacte amb l’Ajuntament i us direm com reservar-los.

Es previst poder disposar-ne ja, la propera Festa Major, els dies 6, 7 i 8 d’agost.