dilluns, 18 de juliol del 2011

HISTÒRIA DE LA PRENSA CATALANA

Des de l’Ajuntament volem convidar-vos d’una manera molt especial a visitar l’exposició que sobre la Història de la Premsa en Català estarà oberta a la Sala polivalent del Sindicat els dies 5, 6 i 7 d’agost.
Aquesta és una molt important col•lecció en la que podreu contemplar diaris i revistes que s’han editat en català a través de les diverses èpoques. Des de la Gazeta publicada a Barcelona l’any 1641 fins al nº 1 de l’ARA últim diari (fins ara) editat en català. Hi podreu contemplar també diversos exemplars del Diari de Barcelona, (el més antic del continent), amb una edició bilingüe, francés-català de l’època Napoleònica, passant per revistes com: Cu- Cut, Xut, Quatre Gats i La LLumanera. Aquesta última es publicava a Nova York l’any 1884.
No hi falten publicacions locals entre les que podreu veure també l’Obaga editada, fa uns anys, per l’ADF de La Torre de Fontaubella.
L’acte d’inauguració serà divendres dia 5 a les 7 de la tarda. El Sr. Joan Martinez i Esteve, propietari de la mostra, farà la presentació i contarem també amb la presència del Sr. Jordi Agràs Estalella, Director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona.

Horaris
Divendres de 19 a 21 h.
Dissabte de   13 a 14 h.
Diumenge de 13 a 14 h.